© REUTERS

Twee jaar cel gevorderd voor zeven inbraken op kerstdag

Het openbaar ministerie heeft dinsdag twee jaar cel en 1.200 euro boete gevorderd voor Michele N. (22). De Italiaanse Roma wordt vervolgd voor zeven inbraken en een poging die hij op kerstdag 2012 gepleegd zou hebben in Wijnegem.

De politie had op 25 december 2012 een melding over een woninginbraak gekregen. Een patrouille merkte in de buurt een Ford Focus met Franse nummerplaten en een afgeplakt zijraam op. Een man, later geïdentificeerd als Michele N., stapte snel in en reed weg. De politie wilde de bestuurder controleren, maar die weigerde te stoppen en verhoogde zijn snelheid.

Er volgde een wilde achtervolging, waarbij de Ford Focus meermaals in de verkeerde richting reed en met snelheden boven de 150 kilometer per uur door het centrum van Schilde scheurde. De wagen slipte uiteindelijk in Zoersel, waarna de bestuurder te voet op de vlucht sloeg.

De politie kon Michele N. arresteren. In de Ford Focus troffen de agenten inbrekersmateriaal en gestolen juwelen aan. In dezelfde wijk bleken er die dag nog zes andere inbraken en een poging daartoe gepleegd te zijn. Het zendmastonderzoek toont volgens het openbaar ministerie aan dat de beklaagde lang genoeg in Wijnegem vertoefde om ook de andere feiten gepleegd te kunnen hebben.

Michele N. bekent enkel die ene inbraak. Hij zat naar eigen zeggen in geldproblemen, omdat zijn dochter een zeldzame ziekte heeft, waarvoor de behandeling handenvol geld kost.

Vonnis op 14 juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER