© Mia Uydens

© Mia Uydens

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De Spetter wint Gouden Kinderschoen

Kinderclub De Spetter heeft van Vlaams minister van Gezin Jo Vandeurzen De Gouden Kinderschoen ontvangen. Dat is een prijs voor de werking van de kinderopvang in gemeenten.

Ronny van den Ackerveken

De Spetter startte dertien jaar geleden en is gehuisvest in de voormalige pastorij in de Pastorijstraat. Vorig jaar heeft men in totaal 693 kinderen opgevangen. "We zijn sinds enkele jaren een erkende inclusieve opvang", zegt coördinator Isabel Van der Eycken. "Kinderen van de lagere school kunnen bij ons huiswerk maken en er is huiswerkbegeleiding voor anderstalige of maatschappelijk kwetsbare kinderen. Iedere woensdagvoormiddag kunnen kinderen jonger dan 3 jaar zich uitleven tijdens het peuterspeelpunt."

In de schoolvakanties is er een vakantiewerking in Merksplas Kolonie. Momenteel heeft De Spetter plaats voor 75 kinderen, maar er zijn uitbreidingsplannen. "In september starten renovatiewerken en komt er een nieuwbouw aan het bestaande gebouw", zegt Isabel Van der Eycken. "Zo wordt de totale capaciteit verdubbeld tot 150 plaatsen. Er is een afwijking toegestaan van 30%, dus kunnen we in principe 200 kinderen opvangen."

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER