© GVA

© KVRO

© KVRO

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Putse handelaars pikken parkingtekort niet langer

De Putse Middenstand is niet te spreken over het tekort aan parkeerplaatsen in het centrum. In vele vitrines prijken daarom sinds enkele dagen affiches met het opschrift 'Geen parking = broodroof'. Volgende week woensdag trekken de handelaars samen naar het gemeentehuis om hun bezorgdheden formeel te uiten.

Kristof Van Rompaey

Eind september gingen de werken aan de parking achter het gemeentehuis van start, wat betekent dat er op die plaats voorlopig al meer dan zeventig parkings wegvallen. "Nagenoeg gelijktijdig zegde het gemeentebestuur ook de huur van de private parking aan Kelvik Sport af", legt voorzitter Nadia Peeters van Middenstand Putte vzw uit. "Bovendien moet ook het eigen gemeentepersoneel nu hun wagens elders kwijt, waardoor er opnieuw een aantal parkeerplaatsen voor de hele dag bezet zijn."

De recent aangekondigde blauwe zone, waarmee het gemeentebestuur kort parkeren in de buurt van handelszaken wil aanmoedigen, is volgens Peeters uiteindelijk maar een doekje voor het bloeden. "Zelfs met de parking achter het gemeentehuis erbij, zal er nog steeds onvoldoende plaats zijn. Het probleem is hier structureel, en zal niet zomaar verbeteren. Integendeel: er wordt overal bijgebouwd, dus blijft er uiteindelijk nergens nog plaats over voor een parking."

Peeters wenst nog te benadrukken dat de acties van de Putse handelaars op geen enkele manier politiek geïnspireerd zijn. "De parkeerproblematiek is iets wat we al jaren aanklagen, ook bij het vorige gemeentebestuur. Maar nu is het probleem zo groot geworden, dat niets doen gewoon geen optie meer is."

Dat veel Putse handelaars het met die visie eens zijn, blijkt uit de affiches die overal in het centrum verspreid zijn in de vitrines. Het gros van de handelaars grijpt de kans om hun onvrede op die manier kenbaar te maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER