© Jan Brys

Kinderen kunnen weer naar hartenlust ravotten: dertig straten worden speelstraten

De speelstraat Dullingen in de Brasschaatse wijk Bethanie is deze week al voor de vijftiende keer omgetoverd tot speelstraat. De bewoners maken er samen met de kinderen een gezellig onderonsje van.

jan brys

De bewoners van de Dullingen stapten vijftien jaar geleden mee in dit initiatief van de gemeente. Een hele week lang wordt hun straat omgetoverd tot speelstraat. “Vandaag (woensdag, red.) was eigenlijk onze eerste echt goede dag. Gisteren en de dagen ervoor kwam er door al die regen bijna niemand buiten. De speelstraten worden met hekken afgesloten, zodat de kinderen naar hartenlust kunnen spelen zonder dat ze moeten oppassen voor het verkeer”, zegt Nancy Parrein.

Barbecue

In de straat staat een springkasteel en de jeugddienst zorgde voor allerlei spelletjes. “De politie kwam met een fietsparcours voor de kinderen”, zegt Nancy Parrein. “We houden ook ieder jaar een grote barbecue: de ideale manier om je buren beter te leren kennen. Elk jaar zien we dat ook de nieuwe bewoners enthousiast meedoen en dat willen we zo houden. Vroeger deden we zelfs twee weken mee, maar dat bleek te lang. We houden het nu bij één week en dat is prima.”

Het systeem van de speelstraten in de gemeente begon vijftien jaar geleden met maar een handvol deelnemende straten. Intussen zijn er al dertig straten die deelnemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER