© Jef Wijckmans

Lokale handelaars krijgen teenslippers: gemeente wil winkeliers voorbereiden op wegenwerken

Na het bouwverlof starten in het dorpscentrum van Reet (Rumst) de gevreesde weg- en rioleringswerken. Het gemeentebestuur wil de plaatselijke winkeliers op een moeilijke periode voorbereiden.

Jef Wijckmans

De gemeentelijke diensten brengen een bezoek aan de lokale handelaars. Die krijgen informatie en een symbolische gadget.

“In juli ontvangen de handelaars een paar teenslippers, symbool voor de stappen die we zetten naar een nieuw dorpscentrum”, zegt burgemeester Geert Antonio (N-VA). “Deze kunnen ze gebruiken in hun zomerse etalage en uiteraard ook om zelf te dragen. Dit contactmoment is in de eerste plaats een netwerkmoment waarop we samen met lokale handelaars nadenken over mogelijke acties om het winkelen in Reet te stimuleren tijdens de werken.”

Nutsmaatschappijen

De afgelopen maanden voerden de nutsmaatschappijen reeds voorbereidende werken uit in het Reetse dorpscentrum. Dit gebeurde in aanloop naar de heraanleg van het Koningin Astridplein, een deel van de Eikenstraat en de Steenweg op Waarloos. De terugloop in de verkoop was voor Natalie De Reydt van kledingwinkel La Loena de reden om haar winkel naar buurgemeente Kontich te verhuizen.

Exacte startdatum

In september starten de werken in de Steenweg op Waarloos. Het Koningin Astridplein zal wellicht nog langer bereikbaar zijn. De exacte startdatum wordt volgens de burgemeester meegedeeld van zodra het bestuur de gedetailleerde informatie van de aannemer ontvangt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER