In dit land mag je een selfie als pasfoto gebruiken

© Shutterstock

In Ierland kan je vanaf juli 2015 een identiteitskaart laten aanmaken waarop een selfie als officiële foto mag worden gebruikt. Met deze nieuwe kaart kunnen Ieren voortaan reizen naar alle 28 lidstaten van de Europese Unie. Dat maakte Charlie Flanagan, de Ierse minister van Buitenlandse Zaken bekend.

skn

Met die nieuwe identiteitskaart kunnen Ieren niet alleen naar de EU reizen, maar ook naar Noorwegen, Ijsland en Liechtenstein.

Alle Ieren die achttien jaar of ouder zijn en reeds in het bezit zijn van een traditioneel Iers paspoort komen in aanmerking voor de nieuwe ID-kaart. De nieuwe identiteitskaart kan makkelijk online aangevraagd worden via een tablet of een smartphone. De Ierse overheid liet zelfs een speciale app maken die de aanvraag mogelijk maakt. Ieren die zo’n nieuwe identiteitskaart willen aanvragen, moeten de app van de Ierse overheid downloaden. Via die app kunnen ze een selfie met hun aanvraag mee sturen.

De speciale app moet er voor zorgen dat de Ieren hun eigen foto niet kunnen bewerken, zoals dat bijvoorbeeld mogelijk is op Instagram. Bovendien zal de app allerlei vormen van gezichtsherkenning toepassen. Die moet er voor zorgen dat er op de nieuwe identiteitskaart bijvoorbeeld geen Ier staat afgebeeld met een masker.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen