Vermiste zeventiger vermoord teruggevonden in sportzak

© if

De politie heeft dinsdag het lichaam teruggevonden van de 71-jarige Jean-Pierre Schmerber. Die was sinds vorige week vermist. De Brusselaar werd vermoord en in een sportzak in het water gedumpt. Eén verdachte legde al bekentenissen af.

rdb

Alles werd in het werk gesteld om de 71-jarige Jean-Pierre Schmerber terug te vinden. Sinds vorige week woensdag 20 mei gaf de zeventiger geen teken van leven meer. Hij werd laatst gezien aan zijn appartement in de Emile De Motlaan, vlak naast het Ter Kamerenbos.

‘Sindsdien werd er dag en nacht gezocht naar de man’, zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. Maar alle hoop smolt dinsdag als sneeuw voor de zon wanneer er een verdachte werd geïdentificeerd die gelinkt kon worden aan de verdwijning. De Brusselse onderzoeksrechter leverde een huiszoekingsbevel af voor het appartement van de verdachte. Bij aankomst gaf de man, een jonge veertiger, meteen toe dat Jean-Pierre overleden was en dat hij het lichaam in het water had gegooid. De verdachte gaf ook meteen de plaats prijs waar hij het lichaam had achtergelaten.

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad van donderdag 28 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen