© Eddy Meulemans

© Eddy Meulemans

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

"Koeknuffelen brengt je helemaal tot rust"

Een 29-jarige boer uit Ravels nodigt de bevolking uit op zijn erf voor de nieuwste boerderijsensatie: koeknuffelen, waarbij u zich lekker kan neervleien tegen de warme en zachte vacht van… een lief rund van zeshonderd kilo.

Eddy Meulemans

Zondag vindt de Boerderijdag plaats, een initiatief van zuivelproducent Campina. Drie moderne Belgische melkveehouders zetten dan de deuren van hun boerderij open voor het publiek. U kunt er rondlopen in de stallen en weiden, maar ook ‘lekkere gezonde zuivelproducten’ proeven of een fietstocht maken op het platteland. Campina selecteerde daarvoor drie modelboerderijen: in Henegouwen, Oost-Vlaanderen en in… Ravels in de Antwerpse Kempen

In het gehucht Aarle, vlak aan de Nederlandse grens, runt Ben Versteynen (29) samen met zijn vrouw, pa en ma een eigentijds landbouwbedrijf van 235 melkkoeien, stieren en kalfjes. Elke dag verse melk produceren is hun core business. Maar daarnaast willen ze ook andere mensen laten mee genieten van pracht van de natuur in en rond hun boerderij. Zo kunt u er terecht voor kinderfeestjes, bedrijfsfeesten of een Ladies Night.

De specialiteit van het huis is ‘koeknuffelen’, waarbij u een koe, die op haar gemakje in het gras ligt, heel zachtjes benadert en er vervolgens lekker met uw hele lichaam en hoofd tegenaan gaat knuffelen. Delen op Facebook “Zowel de koe als jijzelf kunnen er enorm van genieten”, weet zoon Ben.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER