‘Nederlander wint Amstel Gold Race’

© Belga

We hebben natuurlijk geen glazen bol, maar als we van statistieken mogen uitgaan, wint komende zondag een Nederlander de Amstel Gold Race. De vorige keer dat een Nederlander Parijs-Roubaix won, behaalde een noorderbuur namelijk ook de overwinning in Valkenburg.

mio

Wielrennen op Sportwereld.be

Een week na de overwinning voor Servais Knaven in Parijs-Roubaix in 2001, schreef Erik Dekker als voorlopig laatste Nederlander de Amstel Gold Race op zijn naam. Als de geschiedenis zich komende zondag herhaalt, staat met andere woorden een Nederlander op het hoogste podiumschavotje. Niki Terpstra zorgde vorige zondag namelijk voor een eerste Nederlandse overwinning in Parijs-Roubaix sinds Knaven.

Bovendien zijn er wel een aantal Nederlanders die een overwinning in de Amstel Gold Race op hun verlanglijstje hebben staan. ‘Ik zie mezelf ooit wel deze wedstrijd winnen’, zegt Tom Dumoulin (Giant-Shimano) tegenover NOS. ‘Dit jaar winnen is wellicht te hoog gegrepen, maar ik ga er in ieder geval vol voor gaan. Vroeger was ik niet zo erg geïnteresseerd in wielrennen, maar wel in de Amstel. Die koers finishte zowat naast mijn deur.’

Top vijf

Andere Nederlanders met ambitie zijn onder meer Wout Poels, winnaar van de koninginnenrit in de Ronde van het Baskenland, Tom-Jelte Slagter en Bauke Mollema. ‘Ik hoop op een plaats bij de eerste vijf’, zegt Mollema. Kortom: Nederland gaat komende zondag met veel moed op zoek naar een opvolger voor Erik Dekker.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen