Groentesoep met witte bonen, kalfsgehaktballetjes en eekhoorntjesbrood
Elke dag een nieuw heerlijk gerecht van Piet Huysentruyt.
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
1 ui
boter
1 sjalot
200 g kalfsgehakt
4 sneden Breydelspek
enkele blaadjes salie
peper en zout
1 courgette
2 bokalen witte bonen
2 dl gezuiverd water
2 eetlepels groentebouillon
200 g eekhoorntjesbrood
4 sneden speltbrood
olijfolie
parmezaanrasp
Werkwijze
Snijd de knoflook en de ui fijn en stoof ze aan in een pot met wat boter.
Hak de sjalot fijn en meng die met het gehakt.
Snijd het spek en de salie fijn en voeg ze toe aan het gehakt.
Kruid met peper en zout en meng nog eens goed.
Draai kleine balletjes van het gehakt en bak ze mee aan in de pot.
Snijd de courgette in blokjes en voeg die toe, samen met de witte bonen.
Blus met het water en voeg de groentebouillon toe.
Borstel het eekhoorntjesbrood schoon (spoel indien nodig even onder de kraan en laat uitlekken op keukenpapier).
Snijd de paddenstoelen in schijfjes en voeg ze toe aan de soep.
Laat de soep nog even pruttelen.
Snijd de sneden brood in blokjes en bak ze droog aan in een pan.
Schep de soep in de borden en strooi er de broodkorstjes over.
Werk af met wat parmezaanrasp.
INFO
LICHTE MAALTIJD Voor 4 personen