Direct naar artikelinhoud
Update

Code geel om onweer op Paasmaandag

Tweede Paasdag geeft een zacht weerbeeld, maar het wordt niet zulk mooi weer als voorspeld. Een regengebied trekt vanuit het noorden het land in. In het hele land geldt vanaf het middaguur code geel, omdat er onweersbuien kunnen losbarsten.

Code geel om onweer op Paasmaandag
Beeld anp

Volgens weerbureau Weerplaza is de bewolking het eerst te zien in het noordoosten. In de rest van het land is het droog, af en toe piept de zon tussen de wolken door.

De neerslag wordt in de noordelijke provincies en in het westen verwacht. Mogelijk valt er twee centimeter regen.

Onweer
Vanwege de vele buitenactiviteiten raadt Weerplaza aan om de regenradar in de gaten te houden. De verschillen in weer kunnen over een kleine afstand behoorlijk groot zijn met in de ene stad een forse bui en even verderop zonneschijn.

In de middag en vroege avond kan er tijdens buien een enkele keer onweer voorkomen. In het noordoosten, oosten en zuiden bevindt zich de meest onstabiele lucht dus daar is de kans het grootst. Het KNMI geeft vanaf het middaguur code geel af.

De temperatuur laat vanmiddag ook grote verschillen zien. Door wind van zee wordt het op de Wadden met moeite 12 graden terwijl het in het zuiden 19 graden wordt.