Tiener overleeft vijf uur durende vlucht in landingsgestel

© AP

Een Amerikaanse tiener die thuis was weggelopen, heeft een vijf uur durende vlucht van Californië naar Hawaï overleefd nadat hij zich in het ruim van het landingsgestel van het vliegtuig had verstopt.

Ellen De Muynck

De 16-jarige jongen - die schijnbaar niets anders dan een kam bij zich had - zou op de luchthaven van San Jose (Californië) in het ruim van het landingsgestel van een wachtende Boeing 767 van Hawaiian Airlines gekropen zijn, die kort daarna opsteeg voor een vijf uur durende vlucht naar Hawaï.

Door de vriestemperaturen (het vliegtuig vloog op meer dan elf kilometer meter hoogte) verloor de jongen al snel het bewustzijn. Naar eigen zeggen werd hij na de landing zondagmorgen opnieuw wakker, maar toen hij na het verlaten van zijn schuilplaats op het vliegveld van Maui rondliep, werd hij opgemerkt door het vliegtuigpersoneel en gearresteerd.

Volgens de FBI, die door de luchtvaartmaatschappij werd ingeschakeld na de merkwaardige vondst, zou het verhaal van de jongen alleszins kloppen. ‘Hij heeft veel geluk gehad’, klinkt het. Voorlopig wordt er geen klacht ingediend, maar er worden wel opnieuw vraagtekens geplaatst bij de beveiliging van de vliegvelden.

De tiener werd na zijn reis ook medisch onderzocht maar zou op het eerste gezicht niets overhouden aan zijn avontuur. Nochtans werden dergelijke acties andere verstekelingen in het verleden vaak fataal, ofwel door het gebrek aan zuurstof op grote hoogte ofwel door de extreem lage temperaturen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen