© BELGAIMAGE

UEFA bestraft vier clubs wegens inbreuken tegen Financial Fair Play

De Europese Voetbalbond UEFA heeft sancties uitgedeeld aan vier teams wegens het overtreden van de Financial Fair Play-reglementen. Het gaat om het Turkse Bursaspor, CFR Cluj en FC Astra uit Roemenië en het Litouwse Ekranas. Dat maakte de UEFA maandag bekend.

Bursaspor mag al zeker één seizoen niet deelnemen aan Europees voetbal, wegens een overtreding uit 2012, waartegen de club destijds met succes bij het Internationaal Sporttribunaal TAS in beroep was gegaan. De financiële controleurs van de UEFA deden die uitspraak teniet en legden alsnog een effectieve schorsing op, die maximaal vier seizoenen geldig is. De Turkse club moet echter nog een schorsing van één seizoen vrezen, eveneens wegens achterstallige betalingen. Bursaspor heeft nog tot 31 januari tijd om de financiële problemen op te lossen.

Ook Cluj en FC Astra hebben nog tot 31 januari tijd om de achterstallige betalingen in orde te brengen, anders mogen ze één seizoen geen Europees voetbal spelen, met daarbovenop nog boetes van respectievelijk 150.000 en 100.000 euro.

Ekranas mag één seizoen niet in Europa aantreden en kreeg een boete van 15.000 euro.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer