© BELGA

Proces-Hells Angel: alle aanwezigen moeten door metaaldetector

Op het assisenproces in Tongeren met de Genkse Hells Angel Ali Ipekci moeten alle mensen die het proces willen bijwonen, eerst door een metaaldetector. Zowel de aanwezigen in de eigenlijke assisenzaal, als de mensen in de relaiszaal zullen langs de detector moeten passeren. De politie zal ook iedereen die het gerechtsgebouw binnenkomt, filmen. Dat is nieuw in vergelijking met het proces met drievoudig moordenaar Ronald Janssen.

Belga

De politie kan ook beslissen om de relaiszaal, met een capaciteit van negentig mensen, af te sluiten zodat niemand binnen mag. In de relaiszaal kunnen sympathisanten van motorclubs het proces op een groot scherm volgen, maar als de politie enige commotie opmerkt, dan grijpt men in. Er wordt openlijk over de maatregelen gecommuniceerd, om aan te tonen dat de sympathisanten welkom zijn maar zich wel aan de afspraken moeten houden. Het Vrijthof, het plein voor het assisengebouw, zal gedurende het proces afgesloten worden.

Op 7 januari wordt de twaalfkoppige jury uit 120 kandidaten uitgeloot. Maandag 12 januari start het proces echt. Die dag is eigenlijk uitgetrokken om procedurekwesties te behandelen. Woensdag 13 januari wordt de akte van beschuldiging voorgelezen en komt een eventuele akte van verdediging aan bod.

Ipekci staat terecht voor drievoudige moord. Op 20 mei 2011 werden Outlaws full member Freddy Put (52) uit Lanklaar, hangaround en cafébaas Jef Banken (59) en sympathisant Michaël Gerekens (28) in Maasmechelen doodgeschoten. Dat gebeurde op een industrieterrein, waar een Maasmechelse Hells Angel de openingsreceptie hield van zijn bandencentrale. Daarna werden de met kogels doorzeefde lichamen in het kanaal Zuid-Willemsvaart gedumpt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer