Hermès heeft al een opvolger voor Christophe Lemaire

© cw

Nadat Christophe Lemaire dinsdag zijn ontslag gaf als artistiek directeur bij luxelabel Hermès, werd er druk gespeculeerd over zijn opvolger. De geruchten dat de Franse ontwerpster Nadège Vanhee-Cybulski hem zou opvolgen, werden vandaag bevestigd door het modehuis.

sav, edm

Hermès kiest met Nadège Vanhee-Cybulski niet voor een bekende naam, maar wel eentje met een pak ervaring. Vanhee timmerde buiten de spotlights aan haar carrière en staat bekend om haar discretie. De 36-jarige Française studeerde aan de Antwerpse Modeacademie en liep onder meer stage bij Delvaux.

Van 2005 tot 2008 maakte ze deel uit van het ontwerpteam bij Maison Martin Margiela, om daarna bij Céline aan de slag te gaan. In 2011 verruilde ze het Franse modehuis voor The Row, het label van de beroemde tweelingzussen Mary-Kate en Ashley Olsen. Nu treedt ze in de voetsporen van Margiela en Jean Paul Gaultier en volgt ze Christophe Lemaire op, die er sinds 2010 was aangesteld als artistiek directeur.

Lemaire wil zich na vier jaar bij Hermès fulltime gaan toelggen op zijn eigen label. Hij stelt op 1 oktober zijn laatste collectie voor tijdens de Parijse modeweek, het eerste werk van Nadège Vanhee-Cybulski zien we in maart 2015, met de voorstelling van de wintercollectie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer