Overvallers apotheek in Sint-Truiden krijgen 18 maanden cel

Twee daders van een overval op een apotheek in 2010 in Sint-Truiden zijn door de Hasseltse correctionele rechtbank elk tot achttien maanden cel veroordeeld. De ene, een 27-jarige Truienaar, kreeg uitstel voor een derde van de straf. Voor zijn 29-jarige kompaan, zonder bekend adres, is de celstraf effectief.

De twee hadden op 18 maart 2010 vooraf een nummerplaat gestolen om aan hun vluchtvoertuig te bevestigen. Dan reden ze naar de apotheek om hun slag te slaan. Met messen stormden ze de apotheek binnen, waar ze het personeel bedreigden. Ze maakten een bedrag van zo'n 600 euro buit. Van Sint-Truiden ging de rit rechtstreeks naar Maastricht, waar de twee drugs gingen kopen.

De beklaagde die deels uitstel kreeg, moet zich aan enkele voorwaarden houden, zoals werk zoeken en afkicken. Hij had al iets aan zijn drugsproblematiek gedaan.

De oudste overvaller was niet aan zijn proefstuk toe: het Antwerpse hof van beroep veroordeelde hem in juli 2012 tot drie jaar cel voor een diefstal met geweld.

Aan de apotheek moet 1.020 euro schadevergoeding betaald worden. De gebruikte dolken en messen werden verbeurd verklaard.

Meest gelezen