Primark krijgt kritiek op te magere etalagepop

Een kritische shopper bezorgde budgetketen Primark rode wangen door een foto van een etalagepop met uitstekende ribbente tweeten. De keten beloofde de kwestie te bekijken.

tib

Mel Fraser, fitnessinstructrice, fotografeerde de pop in een etalage in Glasgow. Door de broek en het bikinitopje zijn de uitstekende ribben en ingevallen buik duidelijk zichtbaar. ‘Beste Primark, is het echt nodig dat deze poppen uitstekende ribben hebben?’, tweette Fraser bij de foto. ‘En voor er iemand zegt dat ik het op magere mensen gemunt heb: dat is niet zo. Ik zou wel liever etalagepoppen zien in verschillende maten en vormen, zodat jonge meisjes niet denken dat dit de enige aanvaardbare lichaamsvorm is’.

Fraser kreeg op Twitter heel wat bijval, waarop de keten reageerde. ‘Dank om onze aandacht hier op te vestigen. We spreken morgen met ons team. Kan je ons laten weten welke winkel dit was?’ De tweet van Primark zelf werd later verwijderd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer