Belg in Eredivisie krijgt geel voor handdoekje

De Belgische verdediger Jonas Heymans van Willem II dacht vrijdag slim te zijn door de bal vlak voor een ingooi even droog te wrijven met een handdoek, maar dat kwam hem in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op een gele kaart te staan.

Jef Van Hoofstat

Heymans greep kort voor rust in de Adelaarshorst een handdoek die bij de bank van de thuisclub lag. Tot ongenoegen van de verzorger van Go Ahead, die achter de Willem II’er aanrende en zijn stukje textiel uit handen van de Belg trok. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer kon de opvallende actie van Heymans ook niet waarderen en bestrafte de linksback met een gele kaart. Heymans zou de wedstrijd niet uitspelen. In de 54e minuut werd hem ook nog eens rood voor de neus gehouden.

Willem II verloor de wedstrijd met 1-0. Naast Heymans stonden ook Robbie Haemhouts en de broers Dries en Stijn Wuytens in de basis. Doelman David Meul bleef op de bank.