Antwerp-voorzitter: 'Hopen op toegeving van Eddy Wauters'

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na de supportersclub ASC Antwerp 150 heeft ook Antwerp-voorzitter Na de supportersclub ASC Antwerp 150 heeft ook Antwerp-voorzitter Jan Michel woensdag aan ex-voorzitter Eddy Wauters gevraagd om zijn schuldvordering van 5,2 miljoen euro een jaar te bevriezen. Daardoor zou de club toch een licentie voor volgend seizoen kunnen krijgen. Dat maakte hij woensdag in een interview met RAFC.TV bekend.

dmm

‘Onze licentie is geweigerd op basis van de vordering van meneer Wauters’, zegt voorzitter Jan Michel op de website van de ‘Great Old’. ‘Die vordering, die wij overigens sterk betwisten, wordt op 3 mei behandeld door de Arbitragecommissie van de Belgische Voetbalbond. Als die commissie beslist dat de eis van meneer Wauters geheel of gedeeltelijk ongegrond is, dan lopen wij zonder reden onze licentie mis. Daarom vragen wij hem nu om zijn eis een jaar te bevriezen.’

‘Ondertussen zal de Arbitragecommissie een uitspraak doen en dan weten alle betrokken partijen wat hen te doen staat’, aldus Michel. ‘Als er beslist wordt dat de club het gevorderde bedrag deels of volledig moet betalen, dan zullen wij dat ook doen. Dat lijkt ons een oplossing waar elke partij zich in zal kunnen vinden.’

Vorige week raakte bekend dat Antwerp geen licentie krijgt voor komend seizoen. Antwerp tekende beroep aan tegen die beslissing bij het BAS, het Belgisch Arbitragehof voor de Sport, maar als het daar geen succes kent, moet de club volgend seizoen in derde klasse uitkomen.