NOS VoetbalAangepast

Gaan Wouters en Alflen wisselen?

Hoofdtrainer Jan Wouters zit bij FC Utrecht altijd op het eerste stoeltje in de dug-out. Zijn assistent Rob Alflen zit daar steevast naast. Het zou zo maar kunnen dat het tweetal de komende tijd van stoeltje ruilt. Alflen wordt hoofdtrainer; Wouters gaat terug in zijn rol van assistent.

De kritiek op Wouters is de afgelopen maanden behoorlijk toegenomen. Niet alleen de teleurstellende prestaties, maar ook de defensieve speelstijl worden hem aangerekend. Door de beleidsmakers én door het Utrechtse publiek.

"Wouterse wil het liefst assistent zijn"

Geluiden over een op handen zijnde wissel tussen de twee trainers werden de afgelopen dagen steeds sterker. Utrecht-directeur Wilco van Schaik lichtte een tip van de sluier op. "Wouters voelt zich het prettigst in de rol van assistent. Die ambitie heeft hij ook nog steeds."

"Jan heeft ons geweldig geholpen toen Erwin Koeman in oktober 2011 als hoofdcoach vertrok. We gaan op zeer korte termijn kijken wat nu zijn ambitie is en wat onze ambitie is. We hopen in elk geval dat Jan als één van de iconen van FC Utrecht de komende tien of twintig jaar aan de club verbonden blijft."

Alflen logische keuze

Van Schaik vindt het logisch dat Alflen de 'gezonde ambitie' heeft om een keer als hoofdcoach van FC Utrecht te fungeren. "Hij heeft tenslotte niet voor niets dat diploma gehaald. Ook met hem gaan we praten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl