© PaBr

Breese oud-politicus Jaak Geussens overleden na valpartij

De Breese oud-politicus Jaak Geussens is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij overleed na een valpartij afgelopen weekend vlakbij zijn huis in de Thijsstraat in Gerdingen.

PaBr

Geussens was begin jaren 70 medeoprichter van de partij Verjonging van Gabriels. Hij richtte ook een afdeling van de Volksunie op. 'Zowel Jaak Gabriels als Jaak Geussens waren sterke persoonlijkheden, en dat botste wel eens', aldus Jos Drykoningen (VB-LB). 'Zo kwam hij bij de verkiezingen van 1988, toen Verjonging de absolute meerderheid had in Bree, op met de eenmanslijst 'Kiepke keemt uich op'. Toen Gabriels dan begin jaren 90 naar de Vld verkaste, richtte Jaak Geussens de Breese afdeling van Vlaams Belang op. De jongste jaren sukkelde hij echter met zijn gezondheid en was hij niet meer politiek actief.'

Geussens zal ook altijd herinnerd worden als de man met de Baskische muts op zijn hoofd die in zijn vrije tijd het Sint-Janskapelleke in de Thijsstraat onderhield en die zich als vrijwilliger inzette om bedevaarders naar Compostella bij te staan tijdens hun tocht. De uitvaart vindt vrijdag plaats om 10.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Gerdingen. Hij schenkt zijn lichaam aan de wetenschap.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer