Cancellara neemt op Gullegem Koerse afscheid van Vlaams publiek

© Photo News

Fabian Cancellara is op dinsdag 31 mei dé attractie van Gullegem Koerse. ‘Spartacus’ neemt er in aanwezigheid van ploegmaats als Devolder, Theuns en o.a. Van Poppel afscheid van zijn Vlaams publiek. De Zwitser hield eraan dit in Gullegem te doen waar hij twee jaar geleden het fenomeen kermiskoers ontdekte.

Hugo Coorevits

Het wordt tegelijk de laatste wedstrijd Cancellara versus Boonen op Vlaams grondgebied, want voor de achtste keer al is de Kempense kopman van Patrick Lefevere op de afspraak. Het wordt qua sterren een zwaar bezette editie van Gullegem Koerse, want ook André Greipel, de drievoudige ritwinnaar in de Giro, en Greg Van Avermaet zakken naar Gullegem af.

Ook Iljo Keisse, Kris Boeckmans, Jens Debusschere, Tosh Van der Sande, Jelle Wallays, Zico Waeytens en Jens Keukeleire staan op de deelnemerslijst.

"Dergelijke affiche kost natuurlijk handenvol geld"

“Op 31 mei wordt dus het laatste duel op Belgische bodem tussen Tom Boonen en Fabian Cancellara uitgevochten. Maar naast deze twee kleppers zakken ook nog mannen als André Greipel en Greg Van Avermaet af naar Gullegem”, stelt organisator Carlos Demeulemeester. “Met ons comité zijn we terug enorm fier op onze affiche. Wij hebben immer de top van het klassieke voorjaar aan de start. Maar er komen ook nog een pak andere smaakmakers. Dergelijke affiche kost natuurlijk handenvol geld. Het is niet simpel om de nodige fondsen samen te krijgen maar voorlopig lukt het ons nog."

"Fabian Cancellara was hier twee jaar geleden, ter gelegenheid van de 70e jubileumeditie, al eens te gast. Hij was toen zo geraakt door de massale opkomst van de wielerfans en de sfeer die hier heerst tijdens onze koers, dat hij prompt zei nog eens te willen terugkeren. Wel op 31 mei is dat dus het geval. Aan het parcours van onze wedstrijd werd niets gewijzigd. De toeschouwers kunnen op bepaalde punten de renners tweemaal zien en we rijden over brede wegen met zo weinig mogelijk bochten. Ideaal om een mooie wedstrijd te krijgen.”De renners werken vanaf 14u00 achttien omlopen, in en rond Gullegem van elk 9,5 kilometer, af om zo aan 171 kilometer te komen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen