Joey Barton tekent bij Glasgow Rangers

© IMAGEGLOBE

De Brit Joey Barton heeft voor twee seizoen getekend bij de Glasgow Rangers, die volgend seizoen opnieuw in de Schotse eerste klasse aantreden. Dat maakten de “Gers” dinsdag bekend op hun website. De 33-jarige middenvelder komt transfervrij over van het Engelse Burnley, dat zich via de eindronde in de Championship verzekerde van promotie naar de Premier League.

De voormalige Engelse international hielp Burnley met drie doelpunten in veertig wedstrijden aan de promotie. De “Clarets” verkozen “Bad Boy Barton” tot clubspeler van het jaar. “Mijn periode bij Burnley draag ik de rest van mijn leven mee. Ik kreeg een kans en een uitdaging die het competitiebeest in mij niet konden afwijzen. De Rangers zijn een grote naam in het voetbal”, verklaarde Barton zijn transfer naar Glasgow.

Barton doorliep de jeugdreeksen bij Everton en Manchester City. Nadien speelde hij voor Newcastle United, Queens Park Rangers, Olympique Marseille, opnieuw QPR en Burnley. Barton heeft soms moeite zich te gedragen op het veld en ook naast het terrein is hij geen onbeschreven blad

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen