© Hollandse Hoogte

‘Loodgieter’ besteelt tientallen hoogbejaarde dames

Het rijk van meesteroplichter Albert O. (63) is uit. De Antwerpenaar die zich jarenlang als loodgieter uitgaf en onophoudelijk hoogbejaarde vrouwen bestal, vliegt voor 6,5 jaar achter de tralies.

jbs

“U bent al langer bezig dan uw advocaat oud is, en die is eind de dertig”, zei de voorzitter van het Antwerpse hof van beroep tegen Albert O. uit Antwerpen. De man is sinds de jaren zeventig gekend bij politiediensten voor feiten van oplichting en diefstal. Over het hele land beroofde de hardleerse crimineel op klaarlichte dag oudjes van geld en juwelen. Telkens geraakte hij bij binnen met een list. Sinds 2009 deed O. zich voor als loodgieter. Om het zo echt mogelijk te laten lijken, trok hij een blauwe overal aan, met daarover een fluo hesje. In sommige gevallen droeg hij zelfs een valse snor.

“Grote criminele ingesteldheid”

In het voorjaar van 2015 maakte O. elf slachtoffers, allemaal hoogbejaarde dames, onder meer in Brecht en Wilrijk. Hij werd opgepakt, maar hartproblemen zorgden ervoor dat hij in mei vorig jaar voorlopig in vrijheid werd gesteld. Dat weerhield hem er niet van om opnieuw toe te slaan. In het Antwerpse maakte hij drie slachtoffers, tot hij in april van dit jaar tegen de lamp liep.

Het hof veroordeelde O. gisteren tot drie jaar cel. Die straf komt bovenop een straf van veertig maanden die een rechtbank in Gent eerder had uitgesproken. In totaal vliegt de man bijna 6,5 jaar in de cel. “Het op klaarlichte dag bestelen van zorgvuldig uitgekozen hoogbejaarde alleenstaande vrouwen in de beschermde omgeving van hun eigen woning geeft blijk van een grote criminele en bedrieglijke ingesteldheid”, klinkt het in het arrest.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER