© RR

Laakdallers zijn gestopt met roken

Vorige maand organiseerde de gemeente Laakdal de campagne 'Laakdal stopt met roken' om zo hun inwoners te doen afkicken van deze verslaving. 70 procent van de deelnemers zijn effectief gestopt met roken.

Marlies Van Bael

Maar liefst 70 % van de deelnemers van ‘Laakdal stopt met roken’ zijn ook effectief gestopt met roken dankzij deze gemeentelijke actie. Zij werden gehuldigd tijdens een receptie.

Begin dit jaar startte de gemeente dit project om inwoners te motiveren en te helpen met het stoppen met roken. Omdat een goede voorbereiding en begeleiding de kans vergroot om succesvol te stoppen, deed de gemeente beroep op een tabakologe die de deelnemers tijdens 8 sessies begeleidde. Samen konden zij 35 rokers motiveren om de sprong te wagen. 70 % van hen haalde met succes de eindstreep.

“Ik ben tevreden met de resultaten”, aldus schepen van gezondheid Jurgen Mensch. “Elke roker die we hebben kunnen overtuigen om te stoppen, is gewonnen! Er sterven immers nog veel te veel mensen aan de gevolgen hiervan. Ik wil ze daarom allemaal feliciteren!” (mavb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER