© Photo News

ASSISEN. Laatste getuigen schetsen positief beeld van P.

Op het assisenproces van R.P. (38) uit Brecht zijn vrijdagnamiddag de laatste getuigen aan het woord gekomen. Zijn familie, karatevrienden en werkmakkers schetsten een positief beeld van hem: een harde werker, een getalenteerd karateka en een goede vader. Over slachtoffer Naëma Ben Tayeb (33) waren sommigen minder lovend.

De relatie tussen R. en Naëma verliep aanvankelijk goed. “Ze was heel vriendelijk en zorgde goed voor mijn zoon en zijn dochter. Maar na de geboorte van hun zoon begon ze te veranderen. Ze kwam haar bed niet meer uit en mijn zoon moest naast zijn werk ook nog voor het huishouden en de kinderen zorgen”, zei moeder Maria Teresia.

Ze getuigde dat Naëma haar soms dronken opbelde. “Op een avond eiste ze eens, dat ik haar zoon onmiddellijk terugbracht, maar het was toen al 23 uur en hij lag gewoon bij haar in zijn bedje. Of ze belde, omdat ze dacht dat mijn kleindochter haar iets ging aandoen, een kind van tien! Ze zei dat het meisje geen respect had voor haar, maar wat had ze dan verwacht? Naëma negeerde haar. Ik zei dat ze oogstte wat ze zelf gezaaid had en vanaf dan was ik niet meer welkom.” Als ze R. vroeg wat er met Naëma aan de hand was, dan zei hij dat ze naar een psychiater moest. “Heeft hij u ooit verteld dat hij haar meermaals bedrogen had en dat ze zich misschien daardoor anders gedroeg? “, vroeg de assisenvoorzitter. “Nee, hij heeft wel iets over een eenmalig foutje verteld, maar dat was volgens hem gedaan. Over die andere vrouwen heeft hij nooit iets verteld”, zei Maria Teresia.

Na een zoveelste hoogoplopende ruzie had R. op 8 september 2013 Naëma de keel overgesneden. Hij houdt vol, dat hij dat uit zelfverdediging deed, omdat zij hem aanviel met twee messen. “Ik schrok toen ik dat hoorde. Hij had volgens mij wel genoeg talent om zich te kunnen verdedigen tegen een aanval met messen. Een ongetraind iemand was niet tegen hem opgewassen”, verklaarde Frank, die P. nog getraind had. Een andere trainer was het daar niet mee eens. “Je mag nog zo goed zijn en zoveel ervaring hebben, tegenover iemand met een mes ben je altijd in het nadeel. Je zal altijd wel iets oplopen”, zei Ludovicus. R. werd voorts nog als een “harde werker”, een “superbaas” en “goede papa” omschreven. Als zijn ouders met zijn zoontje op bezoek gaan in de gevangenis, moeten ze de jongen soms van hem aftrekken, omdat hij bij zijn vader wil blijven. Ook met zijn dochter heeft hij een goed contact.

Maandag starten de pleidooien over de schuld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER