Dan toch moeilijkheden voor festivalgangers? Vakbonden verwachten weinig vrijwilligers voor bussen Rock Werchter

De aangekondigde staking van vervoersmaatschappij De Lijn eind deze week heeft mogelijk dan toch ook gevolgen voor festival Rock Werchter. Eerder had De Lijn in een persbericht laten weten dat de bediening van het festival buiten schot zal blijven. Maar de vakbonden zijn daar niet zo zeker van.

De vakbonden willen van vrijdag 30 juni tot en met maandag 3 juli nationaal staken tegen het cao-voorstel van de directie.

De Leuvense ACOD-vakbondssecretaris Ronnie Danckaert verwacht dat De Lijn weinig vrijwilligers zal vinden voor de extra bussen tussen Leuven en Aarschot tijdens Rock Werchter, dat plaatsvindt van 29 juni tot 2 juli.

LEES OOK. TreinTramBus ontstemd over geplande staking bij De Lijn: “Reiziger leeft vier dagen in onzekerheid”

“Ik weet natuurlijk niet waar men de chauffeurs gaat proberen te vinden om die extra bussen te doen rijden. Maar uit de signalen die ik tot dusver opgevangen heb, ben ik ervan overtuigd dat de vierdaagse staking in Vlaams-Brabant massaal opgevolgd zal worden. Ik mik in deze provincie op 98 procent stakers”, aldus Danckaert.

Voldoende bussen?

De vakbonden zullen volgens de socialistische vakbondsman werkwillige chauffeurs niets in de weg leggen. De vraag is echter of De Lijn over voldoende bussen zal kunnen beschikken om festivalgangers tijdens de stakingsdagen te vervoeren. Danckaert sluit immers niet uit dat tijdens de staking bepaalde depots gesloten zullen worden.

De Lijn wil zoals elk jaar naar aanleiding van Rock Werchter extra bussen inzetten. Op woensdag 28 juni is dat het geval vanuit Leuven, van donderdag 29 juni tot en met maandag 3 juli zowel vanuit Leuven als Aarschot. De Lijn heeft voor de uitvoering van haar plannen dagelijks zowat 100 chauffeurs en 50 bussen nodig. Tijdens vorige edities van Rock Werchter werden hierbij telkens in totaal ongeveer 120.000 festivalgangers vervoerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen