© HBvL

© TVL

thumbnail: null
thumbnail: null

Vrouw kritiek na botsing met belofterenner in Hoepertingen

Tijdens een beloftenkoers in Hoepertingen (Borgloon) botste een Vastgoedservice-Golden Palace-belofte na een hevige windstoot op een vrouwelijke toeschouwer. De vrouw verkeert in kritieke toestand.

fvranckx

Vastgoedservice-Golden Palace-ploegleider Roger Loysch zag het ongeval met eigen ogen gebeuren. ‘Een kopgroep reed vooruit, het peloton volgde op twee minuten’, vertelt Loysch bijzonder aangeslagen. ‘Ik stond langs de kant, samen met ex-prof Ludwig Wynants en zijn vrouw, vrienden van mij. Hun zoon Arne rijdt bij het team Rock Werchter. Toen het peloton er aankwam, wilde belofte Jordi Van Dingenen zijn regenvest uitdoen om aan mij af te geven. Net toen hij het jacket uittrok, vond plots een zeer felle windstoot plaats, waardoor hij de controle over zijn fiets verloor. Zo reed hij recht op de vrouw van Ludwig Wynants.’

De klap was bijzonder hevig. Jordi Van Dingenen werd afgevoerd naar het Truiense St.Trudoziekenhuis waar wordt gevreesd voor een sleutelbeenbreuk of andere schouderblessure en een hersenschudding.

De vrouw van ex-prof Ludwig Wynants is er erger aan toe en zou momenteel in zeer kritieke toestand in een Hasseltse kliniek opgenomen zijn. ‘Bij deze laat het Vastgoedservice-Golden Palaceteam weten bijzonder zwaar aangeslagen te zijn door het ongeval, net als Van Dingenen zelf. We hopen dat de toestand van de dame in kwestie heel snel in gunstige zin evolueert’, liet de ploeg weten in een persbericht.

Lees maandag meer in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer