© © VRT

Limburgse zwemmer Pieter Timmers door tv-ploeg gevolgd tijdens operatie

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze atleten die in 2016 in de arena’s stappen van de Olympische Spelen in Rio voor onze kijkers geen onbekenden meer zijn? Dat was het idee dat toenmalig netmanager Jean-Philip De Tender na de Spelen van Londen opperde. Vanaf vanavond zien we daarvan het resultaat: de achtdelige reeks ‘Afspraak in Rio’, waarin tien atleten worden gevolgd. Onder hen Pieter Timmers (27), uit Antwerpen maar opgegroeid in Paal-Beringen, onze beste zwemmer.

RDC

Pieter Timmers: “Luc Kempen en zijn ploeg hebben me gevolgd vanaf het voorjaar van 2013. Ze komen langs op training en houden regelmatig contact om te informeren naar wat er op me af komt. Zo zie je me thuis in ons nieuwe huis in Antwerpen bezig met schilderen en behangen. Ik vind dat leuk om terug te zien. Ik denk dat de mensen ogen zullen opentrekken om de opofferingen die we ons moeten getroosten, ook al doen we het graag. ”

We zien je onder meer bij de specialist die eind 2013 vaststelde dat je een klaplong had, een dramatisch moment.

“Dat kwam hard aan want je weet dat je daardoor maanden verliest. Begin vorig jaar ben ik geopereerd en nu is het van de baan, al is er nog kans dat het terugkomt.”

Zit je daarmee?

“Nee, ik doe gewoon mijn ding, ik ga me tijdens de wedstrijd daarom niet inhouden. Ik heb nooit gedacht: ik stop ermee. Vroeger heb ik dat wel eens gedacht, maar in de lange periode dat dit programma is opgenomen, is dat nooit in me opgekomen. In Londen hebben we de finale vrije slag gehaald in de 4 x 100 meter en in Rio rekenen ze daarvoor opnieuw op mij. Maar mijn grootste doel is individueel een medaille halen. Mijn conditie gaat in stijgende lijn. Het eerste doel is nu het WK in augustus in Kazan, de eerste wedstrijd waar we ons kunnen kwalificeren.”

‘Afspraak in Rio’, Eén, 20.40 uur.

Lees het volledige verslag vandaag in uw krant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer