OVERZICHT. Is Gentse Rand voor of tegen Outletcenter The Loop?

© hnb

© fvv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Deinze is niet de enige buur van Gent die ernstige bezwaren heeft tegen het outletcenter op The Loop. Ook Sint-Martens-Latem, Nevele en Nazareth zien het winkelcentrum liever niet komen. In Eeklo zijn ze wel enthousiast. De rest ligt er niet wakker van.

bert staes

‘The Loop? Bij ons is dat geen issue. Het is nog nooit ter sprake gekomen.’ Deinze mag zich vrijdag dan geuit hebben als fervent tegenstander van het nieuwe winkelcentrum aan Flanders Expo in Gent, de meeste zuidelijke buren van de Arteveldestad liggen er niet wakker van. Dat blijkt uit een rondvraag.

In Lovendegem is het volgens burgemeester Chris De Wispelaere(CD&V) ‘geen kwestie’. ‘Wij zeggen niet ja of niet neen’, klinkt het bij Yves Deswaene (Open VLD) van Lochristi. ‘Wij hebben nog geen standpunt ingenomen’ zegt Filip Thienpont (CD&V) van Merelbeke. ‘Het is ons ook nog niet formeel gevraagd.’

Het grote outletcenter bedreigt volgens de tegenstanders nochtans de mobiliteit en de kleine zelfstandigen in de hele Gentse regio.

Klik hier en lees meer over de standpunten van Sint-Martens-Latem, Melle, Evergem, Nevele, Nazareth en Eeklo in De Gentenaar van maandag 02 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen