Agenten schieten dakloze man dood in Los Angeles

Politieagenten hebben zondag een dakloze man doodgeschoten in het Amerikaanse Los Angeles. Het incident werd gefilmd en op het internet geplaatst.

Guy Stevens

Zondagmiddag werden zondagmiddag opgeroepen voor een overval in Skid Row, een beruchte en wat achtergestelde wijk in Los Angeles. Er deed zich een woordenwisseling voor tussen enkele agenten en twee daklozen. Een van hen werd omsingeld door de politiemannen. Op de videobeelden is duidelijk te horen dat een agent roept dat de dakloze ‘zijn wapen moet weggooien’. De man blijft zich echter verzetten en wordt hardhandig op de grond gegooid en neergeschoten. Op de video zijn vijf schoten te horen.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar volgens lokale media aan zijn verwondingen.

Getuigen

De politie weigert voorlopig om commentaar te geven op de feiten. Enkele getuigen deden wel hun verhaal aan de Los Angeles Times. Volgens hen werd het slachtoffer op straat ‘Africa’ genoemd, maar er zijn verschillende versies te horen over wat er zondagmiddag precies gebeurde.

Volgens Dennis Horne (29) was Africa aan het vechten met iemand toen de politie tussenbeide kwam. ‘Het is erg’, zegt Horne. ‘Er is geen enkel excuus om iemand zo te doden.’

Heel wat getuigen vertelden dat de dakloze man al vechtend naar de wapens van de agenten greep. Hij zou zo zelfs een pistool in handen gekregen hebben.

Video

Hier zijn de beelden te bekijken, maar u bent gewaarschuwd: ze zijn niet voor gevoelige kijkers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER