© Photo News

© Belga

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Niemand treft schuld aan dood Anthony

Het onderzoek naar de dood van Anthony Heureux (19) uit Schilde is definitief afgesloten. Dat hebben het Brussels parket én de familie van Anthony samen beslist. De jonge student kwam in 2011 tijdens een studentenoptocht in Brussel onder een praalwagen terecht.

jbs,

Het Brusselse gerecht houdt de dood van Anthony op een tragisch ongeval. Meer dan drie jaar lang werden verschillende pistes onderzocht. Lieten de stewards de studenten te dicht bij de praalwagens komen? Ging de chauffeur van de truck in de fout? Of werd de jonge student in het feestgedruis opzettelijk geduwd? Antwoorden bleven uit, ook nadat er bijkomend onderzoek was gebeurd.

De vader van Anthony wist eigenlijk al langer dat niemand écht schuld treft aan de dood van zijn zoon. Toch bleef hij via het gerecht druk uitoefenen: op de stad, op de universiteit én op de studentenverenigingen die de Sint-Verhaegenstoet organiseren.

“Omdat ze wisten dat de kans bestond dat ze voor de rechtbank moesten verschijnen, hebben ze de stoet veiliger gemaakt”, zegt de papa van Anthony. “We hebben onze slag thuisgehaald. Nu kunnen we met een gerust hart verder met het verwerken van ons verdriet.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER