© JEFFREY GAENS

Bart Lammens sluit hoofdstuk STVV af

Een schijnbaar opgeluchte Bart Lammens gaf vrijdag tekst en uitleg bij zijn afscheid van STVV. “Een profesionele club heeft een stabiele structuur nodig. En dat is zeer moeilijk om alleen te dragen”, aldus Lammens, die de macht op Stayen overlaat aan oude bekende Roland Duchâtelet.

“In mijn zoektocht naar investeerders was er voornamelijk buitenlandse interesse. Uiteraard vond ik het mijn plicht om Roland Duchâtelet steeds op de hoogte te houden. En zo kwamen er gesprekken op gang die hebben geleid tot de terugkoop van mijn aandelen door Roland. Hij is nu in het bezit van 99,9 procent van de aandelen. Ik vond het dan ook logisch dat mijn volgende stap was om de voorzittersstoel ter beschikking te stellen van de eigenaar van de club.”

Op de vraag of hij een zinkend schip verlaat, antwoordt Lammens strijdvaardig. “Toen ik hier vier jaar geleden aankwam, was STVV een zinkend schip. Ik mag wel zeggen dat ik de zeilen heb kunnen aanspannen. En wat de zogenaamde kritiek van de supporters betreft, kan ik zeggen dat de steun van hen honderd maal groter was dan de kritiek. Ik zal dan ook deze club nooit de rug toekeren. Ik zal vanaf nu de beste supporter worden van STVV.”

STVV maakte vrijdag ook bekend dat Patrick Van Kets assistent van hoofdcoach Ivan Leko wordt. Van Kets is een voormalig spits van de Truienaars en was de laatste vier jaar beloftentrainer bij Standard. Hij heeft een goede band met Leko met wie hij samen de Pro License cursus volgde en tekende een contract van onbepaalde duur.

Aangeboden door onze partners