© Bart Van den Langenbergh

Dieven stelen dranken in zomerbar

Dieven hebben voor de derde keer deze zomer ingebroken in de zomerbar aan het kanaal in Beerse. Deze keer gingen de daders aan de haal met een aanzienlijke voorraad dranken.

Bart Van den Langenbergh

De inbrakenplaag in de zomerbar aan de zwaaikom van brug 5 aan ’t Heilaar in Beerse blijft maar duren. Nadat dieven in juli twee keer aan de haal zijn gegaan met de muziekinstallatie van de tijdelijke bar hadden inbrekers het in de nacht van donderdag op vrijdag gemunt op de voorraad dranken. Een buurtbewoner merkte vrijdagochtend de inbraak op en bracht de politie op de hoogte.

“De daders hebben het hangslot van de deur naar de zomerbar geforceerd”, vertelt Stefan Poortmans (BEERSEplus), een verontwaardigde schepen van Cultuur in Beerse. “Ze gingen aan de haal met een grote partij duurdere flessen sterkedrank. Het ging om een aantal dozen gin, wijn, cocktails en cava maar ook twee bakken bier.” Volgens de schepen waren de dieven goed op de hoogte van het reilen en zeilen van de zomerbar, die wordt uitgebaat door verscheidene verenigingen en organisaties.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER