© Simon Mouton

© Belga

© Simon Mouton

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Ook Tanja Dexters droeg al chocolade jurk van Dominique Persoone

Chocolatier Dominique Persoone promoot mee Amaluna, de nieuwste productie van Cirque du Soleil. Hij maakte een chocolade kleed voor een van de actrices. Ook Tanja Dexters droeg al een van zijn creaties.

Johan Van Baelen

Amaluna is een ode aan de vrouw. Daarom bestaat de cast voor zeventig procent uit vrouwelijke acrobates. Het verhaal speelt zich af op het eiland Amaluna, bewoond door de godinnen van de overwinning, de walkures.

Om de promotie van deze magische productie kracht bij te zetten, vroeg Cirque du Soleil aan Dominique Persoone om een chocoladen kleed te ontwerpen. Hij had al eerder zoiets gedaan, toen De Nacht van Exclusief Miss België op een aparte manier wilde voorstellen.

Justine De Jonckheere, Cilou Annys en Tanja Dexters poseerden in chocolade, maar die keer met Tanja Dexters was de meest hilarische, herinnert de chocolatier zich. “Ik had haar een bustierkleedje aangepast, een romantische versie van wat Jean-Paul Gaultier voor Madonna had gemaakt, met roosjes in het decolleté en een rok met kleine, chocoladen koffielepeltjes. Maar vlak voor dat Tanja de avond zou gaan openen, moest ze dringend naar het toilet. Alleen kon ze dat niet met dat kleed. Ik heb haar moeten helpen.”

Lees vrijdag meer over Tanja Dexters en Dominique Persoone in Gazet van Antwerpen van vrijdag

Amaluna, tot en met zondag 21 augustus in Knokke-Heist. Tickets via www.cirquedusoleil.com/amaluna.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER