Limburgse politie ontdekt 1,5 ton cocaïne in marmerblokken

De federale gerechtelijke politie (FGP) Limburg heeft het afgelopen paasweekend een partij cocaïne van om en bij de 1.500 kilo in beslag genomen. De drugs zaten verborgen in drie grote blokken marmer, ieder met een gewicht van 14 à 16 ton, die vanuit Zuid-Amerika kwamen.

De vondst was het resultaat van diverse huiszoekingen in bedrijfsgebouwen in Heist-op-den-Berg, Lommel en Overpelt en in de woningen van verscheidene verdachten in Dilsen-Stokkem, Lanaken en Maasmechelen. De huiszoekingen passen in een gerechtelijk onderzoek naar grootschalige internationale handel in verdovende middelen.

Vier personen werden uiteindelijk voorgeleid bij de onderzoeksrechter en blijven aangehouden. Dinsdag verschenen de mannen een eerste keer voor de raadkamer.

In elke van de drie blokken marmer werd een partij cocaïne van 500 kilo aangetroffen. Het betreft de grootste vangst ooit van cocaïne in de provincie Limburg.

De federale gerechtelijke politie kon voor deze actie rekenen op de steun van de Civiele Bescherming. Het onderzoek wordt voortgezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Meest gelezen