© Wim Hendrix

“De Tent is een gigantisch buurtcafé”

Met een nieuwe editie van ‘De Tent’ halen enkele bewoners uit de Tuinwijk in Borgerhout een oude traditie vanonder het stof. Het buurtfeest, dat dit weekend plaatsvindt, moet oude bekenden weer bij elkaar brengen.

evw

“Vier jaar geleden was de laatste keer dat De Tent plaatsvond”, vertelt Jonatan Wijnen. Het buurtfeest kreeg die naam omdat er telkens een grote tent opgesteld stond. “Mensen uit de buurt bleven vragen wanneer De Tent terugkwam. Daarom hebben we met een aantal bewoners tussen pot en pint beslist om de organisatie op ons te nemen. Het was niet eenvoudig omdat we helemaal van nul moesten beginnen en opnieuw subsidies moesten aanvragen, maar met de hulp van het district en de stad zijn we er toch in geslaagd. Ondertussen leeft het nieuws over de terugkeer al heel erg onder de bewoners. We kijken er allemaal enorm hard naar uit. Iedereen weet dat De Tent de gelegenheid bij uitstek is om oude bekenden nog eens tegen het lijf te lopen. Eigenlijk is het gewoon een gigantisch buurtcafé waar iedereen elkaar kent. Het is heel volks en erg laagdrempelig, dus ook om nieuwe bewoners te leren kennen, is dit feest de uitgelezen kans.”

Livemuziek

Jonatan verwacht dan ook dat De Tent veel volk zal trekken. “We hopen toch op zo’n vijfhonderd bezoekers.” Het evenement zal dit weekend plaatsvinden in de Griffier Schobbenslaan. Zaterdag staat er vooral kinderanimatie op het programma: een kinderfeest, een clown, pannenkoeken en een verklede wandeling waarbij de kinderen in een stoet rond de Tuinwijk trekken.

’s Avonds is het tijd voor een bal populaire met livemuziek van de coverband Black on Blonde. Zondag wordt er voornamelijk aan de sportievelingen en de senioren gedacht. In de grote tent worden voor de oudere Borgerhoutenaren verschillende activiteiten georganiseerd en staat er een optreden van TijD ZaT geprogrammeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER