Weduwe van Frank Sinatra gestorven op 90-jarige leeftijd

© reuters

Barbara Sinatra, de vierde en laatste vrouw van de legendarische zanger Frank Sinatra, is dinsdag op 90-jarige leeftijd overleden. De filantrope zou een natuurlijke dood zijn gestorven, in het bijzijn van familie en vrienden.

mtm

Barbara Sinatra werd op 10 maart 1927 geboren als Barbara Blakeley en maakte carrière als model en showgirl in Las Vegas. In 1976 trad ze in het huwelijksbootje met de “My Way”-zanger. De twee zouden getrouwd blijven tot Franks dood in 1998. Het was het vierde huwelijk van de zanger. Daarvoor was hij getrouwd met Nancy Barbato en de Hollywoodactrices Ava Gardner en Mia Farrow. Geen enkel huwelijk hield echter zo lang stand als dat met Barbara.

© EPA

In haar boek ‘Lady Blue Eyes: My Life with Frank’ uit 2011 vertelt Barbara over haar eerste ontmoeting met haar toekomstige echtgenoot. “Er werd mij gevraagd om bij een partijtje tennis de dubbelpartner te spelen van zijn vrouw Ava.”

Zelfs toen ze nog getrouwd was met Zeppo Marx (een van de komische beroemde Marx Brothers) spendeerde ze al veel tijd in de villa van Sinatra in Palm Springs.

Op de vraag of ze er nooit problemen mee had gehad dat Frank goede banden onderhield met zijn ex-vrouwen en vriendinnetjes, antwoordde Barbara altijd laconiek. “Een wijs Frans vrouwtje heeft me ooit gezegd: je moet je geen zorgen maken om oude vlammen, alleen om de nieuwe.”

In 1986 stichtten Barbara en Frank samen het Barbara Sinatra Children’s Center in Rancho Mirage (Californië). Het centrum helpt misbruikte en verwaarloosde kinderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen