Verkeersborden die politie bespotten opgedoken in stad waar agenten ongewapende vrouw in pyjama doodschoten

© AP

In de Amerikaanse stad Minneapolis zijn nepverkeersborden waarop de politie belachelijk wordt gemaakt, opgedoken. Het lijkt erop dat de borden verwijzen naar

een noodlottig ongeval waarbij een agent een vrouw doodschoot die zelf de politie had gebeld om een incident te melden.

rrln

“Waarschuwing: de politie van de Twin Cities (de bijnaam van Minneapolis en het naburige Saint Paul - nvdr.) schrikt snel”, valt er te lezen op de valse oranje borden. Verder is een poppetje van een agent die schrikt en met twee geweren schiet, afgebeeld. Er zijn zeker twee borden ontdekt. Ze werden maandag verwijderd. Het is niet bekend wie er achter de actie zit.

© AP

De borden verwijzen zeer waarschijnlijk naar de recente dood van Justine Damond. De 40-jarige Australische die met haar vriend in Minneapolis woonde, belde amper twee weken geleden de politie om melding te maken van een vermeend geval van seksueel geweld in haar buurt. Twee agenten arriveerden in hun wagen bij een steegje naast het huis van Justine. De vrouw benaderde vervolgens de politieauto aan de bestuurderskant, waarna de agent op de passagiersstoel de Australischein de maag schoot. Justine, gekleed in haar pyjama, stierf aan haar verwondingen.

Geschrokken van “hard geluid”

Matthew Harrity, de agent die de wagen bestuurde, verklaarde dat hij en zijn partner waren geschrokken van een “hard geluid”. De agent die schoot, Mohamed Noor, zou hebben gevreesd voor een hinderlaag, laat zijn advocaat weten volgens New York Daily News. Volgens lokale media zou blijken uit de administratie rond een huiszoekingsbevel dat de een vrouw op de achterkant van de politiewagen zou hebben geslagen vlak voordat Justine verscheen. Het is niet bekend of die vrouw Justine was en of dat het geluid was dat de agenten hoorde.

Er is sowieso weinig informatie over wat er zich precies heeft afgespeeld, omdat beide agenten de camera’s op hun uniform en de camera op de auto hadden uitgeschakeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen