Stiefvader vermoordde 5-jarig zoontje, omdat hij zijn schoentje verloren was. Nu kent hij zijn straf

© metropolitan police

Wat begonnen was als een rustige wandeling in het park, eindigde in de dood van een vijfjarig kindje. De 39-jarige vriend van zijn mama was woest geworden om een verloren schoen. Nu kent hij zijn straf.

mrra

Het was een rustige dag in het park op 20 november 2016. Toen de 39-jarige Marvyn Iheanacho daar met zijn stiefzoontje aan het wandelen was, keek er dan ook niemand vreemd op. Alles leek vlot te gaan, maar voor de kleuter, Alex Malcolm uit Londen, zou die dag dramatisch eindigen.

Woede om een verloren schoentje

Plots hoorden enkele getuigen een luid geschreeuw. De 39-jarige man was woest, toen bleek dat Alex één van zijn schoentjes verloren was tijdens het spelen. Hij begon de jongen te slaan en te schoppen. Hij ging zo zwaar te keer dat Alex een dodelijk hersenletsel zou oplopen. Uit het autopsierapport zou later ook blijken dat hij ettelijke interne bloedingen had.

Ook zijn mama kreeg het zwaar te verduren. Toen de man haar zoontje had toegetakeld nam hij regelrecht een taxi naar huis, samen met het levenloze kind. Daar begon hij ook zijn moeder te slaan, toen die de hulpdiensten wilde bellen. Uiteindelijk probeerde hij haar ook te wurgen. Maar dat lukte hem niet vooraleer de hulpverleners in konden grijpen.

Nooit bekend maar gestraft

Twee dagen later overleed het jongetje aan zijn verwondingen. Toen de politie het park ging onderzoeken vonden ze al snel zijn schoentje in het park, op de blaadjes, vlakbij het wandelpad.

De man bekende nooit, maar gaf allerlei excuses om zijn daden niet te moeten toegeven. Hij probeerde zelfs zijn vriendin voor hem te laten liegen. Maar die was zo gechoqueerd van zijn aanval, dat ze hem nooit meer wou zien.

De rechtbank heeft nu beslist dat de 39-jarige man voor de rest van zijn leven zal moeten boeten voor zijn daden. Hij is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen