Aandoenlijk: jongetje in tranen omdat hij de wereld wil redden

Deze video van een zesjarig jongetje gaat de wereld rond en daar is een erg goede reden voor. De beelden laten iedereen zien waarom het zo belangrijk is dat we goed voor onze planeet zorgen. Henry Marr uit Mount Vernon in de Verenigde Staten barstte op weg naar huis van school in tranen uit. “Waarom zijn mensen zo slecht voor de Aarde?” snikt hij “ze gooien zomaar afval op de grond en ze kappen bos. Waarom denken ze niet na?”

wowi

Het kereltje had op school een natuurdocumentaire gezien en die had de jongen erg van streek gemaakt. “Ik wou dat ik een volwassene was” zegt hij tussen zijn tranen door, “dan kon ik nu gewoon mijn werk doen!”

Zijn werk doen en de wereld redden, een hele klus voor een zesjarige waarna hij op aandoenlijke wijze uitlegt wat hij wil doen met de ‘slechteriken’ die de wereld kapotmaken: roepen in hun oor en op een fluitje blazen.

De video werd gemaakt door zijn moeder, die de jongen troost door ze zeggen dat hij nu al iets kan doen en affiches kan maken om mensen te wijzen op het belang van zorg voor de natuur. Door zijn huilbui maakte de jongen alvast erg veel reacties los, wat van Henry meteen een erg goede ambassadeur voor natuurbehoud maakt. Actie geslaagd Henry!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER