Bakelants gehinderd in ambities door gekneusde rib

Jan Bakelants (Omega Pharma-Quick Step) komt zonder sterk uitgesproken ambitie aan de start van de heuvelklassiekers. Bakelants viel in de derde rit van de Ronde van het Baskenland en kneusde daarbij een rib. ‘Het is afwachten hoe die rib zal aanvoelen tijdens de wedstrijd. Soms doet het pijn, en soms voel ik er helemaal niets van’, zegt hij.

brc

Wielrennen op Sportwereld.be

Bakelants kijkt vooral uit naar de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. ‘Ik heb de Gold Race al een aantal keer gereden en vind het een leuke koers. Ik woon hier ook vlakbij. Je moet explosief zijn, maar de hellingen zijn niet erg steil en niet te kort. Een sprintje trekken is niet voldoende om iedere keer opnieuw boven te komen. Je hebt zowel uithouding als explosiviteit nodig en dat ligt me wel’, zegt hij. Bakelants hoopt dat de koers minder gesloten is dan de voorbije jaren. Als dat het geval is, ziet hij een kans om aan te vallen. ‘De laatste edities werd er vaak niet aanvallend gereden, hoewel de smalle wegen daar wel toe uitnodigen’, aldus Bakelants.

‘Meestal blijft het peloton lang samen en controleren de ploegen van de favorieten de koers. Wie het snelst de Cauberg op spurte, won. Door de verandering in het parcours zal de wedstrijd misschien meer open zijn en kan er een groepje wegrijden, zoals vorig jaar. Dat kan in mijn voordeel spelen. Ik hoop dat het team mij de vrijheid geeft om mee te gaan in dat soort ontsnappingen. Op die manier zit de rest van het team in een zetel. Kwiatkowski kan dan rekenen op zijn spurt. Maar het kan ook dat we alles op Kwiatkowski zetten.’

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen