© Photo News

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Berdych, Djokovic en Raonic naar halve finales in Parijs

De Tsjech Tomas Berdych (ATP-5), de Serviër Novak Djokovic (ATP-1) en de Canadees Milos Raonic (ATP-10) hebben zich vrijdag voor de halve finale van het Masters 1.000-toernooi van Parijs geplaatst. Berdych is daardoor ook meteen zeker van een ticket voor de ATP World Tour Finals, die van 9 tot 16 november in Londen plaatsvinden. Ook Raonic doet een goede zaak met het oog op een plaats in de seizoensfinale. Djokovic tankte vertrouwen door Murray te verslaan in twee sets.

dmm

De 29-jarige Berdych schakelde in zijn kwartfinale de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-18) in 2 uur en 34 minuten met 6-7 (4/7), 6-4 en 6-4 uit. Raonic, 23 jaar, won in 1 uur en 33 minuten met 7-6 (7/5) en 7-5 van het Zwitserse tweede reekshoofd Roger Federer (ATP-2) en maakte zo een einde aan een reeks van veertien overwinningen op rij voor de Zwitser. De laatste nederlaag van Federer dateerde van eind augustus. Toen moest hij in de halve finales van het US Open het hoofd buigen voor de Kroaat Marin Cilic (ATP-9).

Eerder verzekerden de Serviër Novak Djokovic (ATP-1), Federer en zijn landgenoot Stan Wawrinka (ATP-4), de Schot Andy Murray (ATP-8) en Cilic zich al van een plaats in de ATP World Tour Finals. De Japanner Kei Nishikori (ATP-7), de Spanjaard David Ferrer (ATP-6) en Raonic strijden om de laatste twee tickets. Als Nishikori vrijdagavond Ferrer verslaat in de kwartfinales, is het pleit in het voordeel van Nishikori en Raonic beslecht. Ook de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-3) vergaarde genoeg punten om er bij te zijn op het toernooi met de beste acht spelers van het seizoen, maar hij laat wegens een blindedarmoperatie verstek gaan. Voor Berdych wordt het de vijfde deelname op rij. Eén keer, in 2011, overleefde hij de groepsfase en ging hij er in de halve finales uit.

Novak Djokovic (Ser/1) - Andy Murray (GBr/8) 7-5, 6-2

Tomas Berdych (Tsj/5) - Kevin Anderson (ZAf/14) 6-7 (4/7), 6-4, 6-4

Milos Raonic (Can/7) - Roger Federer (Zwi/2) 7-6 (7/5), 7-5

Novak Djokovic (Ser/1) - David Ferrer (Spa/4) of Kei Nishikori (Jap/6)

Tomas Berdych (Tsj/5) - Milos Raonic (Can/7) .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer