Twee jaar cel voor oplichter die klanten ronselde voor ‘Gele Gids’

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Gilbert M. (26) uit Antwerpen veroordeeld tot twee jaar cel en 1.200 euro boete, waarvan telkens de helft effectief, voor een hele waslijst aan feiten van oplichting.

De twintiger had zelfstandigen en ondernemingen betalingsverzoeken gestuurd voor hun opname in de ‘Gele Gids’. Veel mensen dachten wellicht dat het om de Gouden Gids ging en betaalden. De feiten waren vorig jaar aan het licht gekomen na enkele klachten.

Uit het bankonderzoek bleek dat de gedupeerden de bedragen op twee rekeningen hadden gestort, die op naam van Gilbert M. stonden. De man ontkende echter iedere betrokkenheid.

Eerst beweerde hij dat zijn identiteitskaart gestolen werd en dat iemand anders op zijn naam de rekeningen had geopend. De identiteitskaart werd echter bij een huiszoeking in zijn woning aangetroffen. Daarna schoof hij de schuld in de schoenen van zijn overleden vriendin.

Gilbert M. werd vervolgd voor 82 feiten van oplichting en 17 pogingen daartoe. De rechtbank sprak hem voor vier feiten vrij, maar vond al de rest wel bewezen. Het illegaal verkregen vermogen van 7.749 euro werd verbeurdverklaard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER