© Photo News

Bondsparket streng voor Goreux en Denswil

Standard kan mogelijk drie wedstrijden niet rekenen op Réginal Goreux na zijn rode kaart op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag een schorsing van vier speeldagen (waarvan één met een jaar uitstel) en een boete van 1.200 euro gevraagd voor de rechtsachter van de Rouches. Stefano Denswil van Club Brugge kreeg een schorsingsvoorstel van twee matchen (waarvan één effectief).

wic

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Denswil kreeg in de 1-4 overwinning van Club Brugge op het veld van KV Mechelen de rode kaart voor een gevaarlijke tackle op Mats Rits in de slotminuut. Het Bondsparket vraagt twee speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel, en een geldstraf van 600 euro voor de Nederlandse centrale verdediger van blauw-zwart. Als Club zich neerlegt bij het strafvoorstel, is Denswil geschorst voor de bekerwedstrijd in het Jan Breydelstadion tegen Lokeren. In het andere geval oordeelt de Geschillencommissie over de strafmaat.

Bekijk de rode kaart van Denswil hier:

In de 2-3 overwinning aan de Gaverbeek tegen Zulte Waregem werd Goreux in de 86e minuut uitgesloten. De rechtsback van Standard gaf arbiter Serge Gumienny een duw, omdat hij het niet eens was met een beslissing. Goreux vond dat hij de fout mee moest krijgen, maar Gumienny liet begaan. Het Bondsparket is streng ten opzichte van fysiek contact met de scheidsrechter en wil Goreux drie wedstrijden bannen van de voetbalvelden.Als Standard het voorstel van het parket aanvaardt, is Goreux er woensdag in de achtste finales van de Beker van België niet bij wanneer zijn club STVV ontvangt. Ook de competitieduels bij Waasland-Beveren (5 december) en thuis tegen Club Brugge gaan dan aan de speler voorbij. De Rouches kunnen ervoor kiezen om het voorstel niet te aanvaarden en moeten zich dan morgen/dinsdag samen met Goreux verantwoorden voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

Bekijk de rode kaart van Réginal Goreux hier:

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL