© Sven Van Haezendonck

Provincie en stad knappen verkeerstuin op

Na de winter wordt de verkeerstuin in het Mechelse Vrijbroekpark opgeknapt. De provincie Antwerpen en de stad werken daarvoor samen.

Sven Van Haezendonck

Recent klaagden enkele ouders nog de verwaarloosde toestand van het verkeerspark aan, en dat blijft niet zonder gevolgen. Bevoegd gedeputeerde Bruno Peeters (N-VA) en schepen van Onderwijs Marc Hendrickx (N-VA) hebben maandagmorgen de situatie ter plaatse bekeken.

“Na de winter pakken wij de problemen aan”, zegt Hendrickx. Zo worden putjes in het wegdek weggewerkt, worden voetpaden verplaatst en wordt er ook iets gedaan aan de signalisatie. “Op vraag van de kinderraad stellen wij de verkeerslichten op woensdagnamiddag en tijdens het weekend opnieuw in werking. Er komt dus zeker geen afbouw, laat staan een stopzetting”, vertelt de eerste schepen.

De stad Mechelen springt zelfs bij met machines van de uitvoeringsdiensten om de provincie te helpen. “Voorwaar een mooi voorbeeld van hoe verschillende beleidsniveaus kunnen samenwerken op het terrein. Wie politiek verantwoordelijk is voor de verkeerstuin in het park, daar liggen de honderden kinderen die er gaan fietsen echt niet wakker van”, stellen Peeters en Hendrickx.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER