© Alain Trappeniers

Blikseminslag vernielt woning

Het noodweer heeft maandagavond lelijk huisgehouden aan de Begijnendijksesteenweg in Ramsel (Herselt). Daar sloeg de bliksem in op een woning. De bewoners konden ontkomen, maar moesten door de zware schade aan hun huis elders de nacht doorbrengen.

Alain Trappeniers

Omwonenden van de Begijnendijksesteenweg werden maandagavond opgeschrikt door een zware knal. Op verschillende plaatsen viel de elektriciteit uit. Ook de straatverlichting gaf de geest.

Voor een familie aan diezelfde steenweg heeft het onweer zware gevolgen. Een bliksem sloeg in op haar woning, waardoor het dak vuur vatte. In een mum van tijd stond de bovenste verdieping in lichterlaaie. Ook de eerste verdieping van het pand raakte zwaar beschadigd.

Niemand gewond

Als bij wonder raakten de bewoners tijdig buiten. Ze bleven ongedeerd, maar moesten door de zware schade aan hun huis elders de nacht doorbrengen.

Nog tot na 1.30 uur waren de hulpdiensten in de weer met de bestrijding van de brand en de gevolgen hiervan. Door de interventie was de Begijnendijksesteenweg lokaal afgesloten voor het verkeer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER