Akkoord met AA Gent? Vanlerberghe: “Ik wil alleen naar Club Brugge”

© Belga

KV Mechelen zit met een probleem. Het bereikte een akkoord met AA Gent over Jordi Vanlerberghe, maar het 20-jarige talent wil alleen naar Club Brugge, dat minder biedt.

vdm, dvd, gma

AA Gent haalde gisteren zijn slag thuis, zo leek het even. Het kreeg van KV Mechelen te horen dat zijn bod op Jordi Vanlerberghe aanvaard was. “We zullen snel met hem rond tafel gaan”, zei algemeen directeur Michel Louwagie.

Maar als het van Vanlerberghe afhangt, komt er helemaal geen gesprek. De 20-jarige belofte-international wil immers naar een andere club. Dat vertelde hij ons later op de dag ook, nadat hij terug was van zijn vakantie in Torremolinos.

“Ik wil alleen naar Club Brugge. En dat weten ze in Mechelen ook”, zegt Vanlerberghe. “Een tijdje geleden heb ik de belofte gekregen dat ze openstonden voor een transfer, en dat ik – als de interesse ernstig was – kon kiezen waar ik naartoe wou. Ik heb duidelijk gemaakt dat dat Brugge was. Nu lees ik plots dat ze een akkoord hebben met Gent. Ik heb niks tegen Gent, maar iedereen heeft een persoonlijke voorkeur. Club is al een paar maanden concreet, nam in de winter al contact op met KV en heeft een duidelijk sportief plan waarvoor ik wil kiezen.”

En Club bracht zoals we al schreven ook een bod uit. Dat bedroeg aanvankelijk 1,35 miljoen euro plus bonussen (in geval van Champions League) en een doorverkooppercentage. Zaterdag werd dat nog eens verhoogd. Maar bij KV Mechelen vonden ze het toch onvoldoende. Gent deed wél nog de juiste inspanning en ging richting de 1,7 miljoen. “Ik ga niet in op bedragen, maar het bod van Gent ligt beduidend hoger”, zei voorzitter Johan Timmermans gistermiddag. “We hebben Michel Louwagie laten weten dat hij op basis daarvan met de speler kan praten.”

“Ik begrijp dat de club een correcte vergoeding verwacht”, zegt Vanlerberghe nog. “Maar ik heb een duidelijke keuze en die is Club Brugge. Ik vertrouw erop dat we er toch nog kunnen uitkomen. Zo niet, dan bereid ik me voor op een nieuw seizoen met KV Mechelen.”

Net als met Kums

In Gent en Mechelen reageerden ze gisteravond nog kort op de woorden van Vanlerberghe. Bij KV zijn ze duidelijk: als hij per se alleen naar Club wil, dan moet Club maar met meer geld over de brug komen. “Anders blijft hij inderdaad maar.” Bij Gent zegt Louwagie: “We willen hem toch nog zelf spreken en zullen dan wel zien wat het wordt.”

De boodschap is nochtans duidelijk, net zoals die van Sven Kums, die te kennen gaf dat hij voor Anderlecht kiest. Een nieuwe opdoffer is dus in de maak voor Gent. Het heeft er wel nog goeie hoop in dat het Denis Odoi kan binnenhalen. Fulham is bereid om te onderhandelen over een verkoop van de 29-jarige rechtsback. De bal ligt in het kamp van Odoi zelf.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen