Abou Jahjah wenst Bart De Wever geen vredig Pasen

© Photo News

De recente uitspraken Bart De Wever over racisme zinderen nog steeds na bij Abou Jahjah. De bezieler van burgerbeweging Movement X roept nu op Twitter en Facebook op om op paaszondag opnieuw te protesteren aan het N-VA-hoofdkwartier in Brussel.

jva

De N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen verklaarde dat de niet-integratie van burgers van Berberse afkomst de oorzaak is van discriminatie en dat racisme relatief is. Abouh Jahjah reageerde meteen met de eis dat Bart De Wever moet aftreden als burgemeester omdat hij door zijn uitspraken niet meer kan optreden als vertegenwoordiger van alle Antwerpenaren.

Vorige week woensdag organiseerde Jahjah met Movement X een sit-in op de Grote Markt van Antwerpen, maar ondanks het vreedzame karakter van de actie werden de 150 deelnemers administratief aangehouden door de politie. De beweging zou geen toelating hebben gehad voor de betoging, maar meteen liet Jahjah weten excuses te eisen en nog meer acties te plannen.

Zondag 5 april, wanneer de christelijke feestdag Pasen wordt gevierd, zal hij woord bij daad voeren. Op Twitter roept hij alvast de volgers van Movement X op om te verzamelen aan het N-VA-hoofdkwartier in de Koningsstraat te Brussel voor een nieuwe sit-in. De hashtag #BDWMustGO maakt de opzet van de protestactie meteen duidelijk. 'We eisen ook praktijktesten tegen discriminaties in alle sectoren (vooral arbeidsmarkt en huisvesting) nu!', staat verder nog op zijn Facebookpagina te lezen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen