© Archiefbeeld Dirk Vertommen

Man berooft 24 dames van hun handtas

Een 20-jarige man uit Haacht hangt een celstraf van drie jaar - deels met uitstel - boven het hoofd voor niet minder dan 24 handtasdiefstallen. De dader werd in Mechelen geklist, maar hij sloeg vooral toe in de regio Leuven toe.

Theo Derkinderen

Loic B. uit Haacht werd door de Mechelse politie opgepakt nadat hij begin mei aan het Kardinaal Mercierplein met zijn bromfiets de handtas van een vrouw van haar schouder had gerukt. B. kon ontkomen maar minder dan een week later werd hij staande gehouden toen een politiepatrouille de man meende te herkennen als dader van de feiten. Toen hij werd geconfronteerd met de beelden van de camera’s in de straat, gaf hij de roof toe.

Verder onderzoek bracht aan het licht dat B. nog meer feiten had gepleegd. Zo pleegde had hij tussen het najaar van 2013 en het voorjaar van 2014 niet minder dan 23 handtasdiefstallen in het Leuvense. Hij sloeg toe in Leuven, Keerbergen, Herent en Haacht.

Naast Loic stonden er nog twee jongeren terecht: het ging om Julien E. en Mathias C. Zij moesten zich verantwoorden omdat ze betrokken zouden geweest zijn bij de diefstal van twee jassen van een bouwonderneming.

Vonnis op 20 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER